Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

10 January 2013

dugaan pertama 2013

assalamualaikum semua.

lama dah x wat n3 baru.
hari ni cuti so leh la menulis..

cuti pun bersebab.sebab nak buat surat beranak baru ngn gi JPJ wat geran motor suami aku.

alkisahnye rumah aku kene pecah masuk malam sabtu lepas.
banyak barang penting sipencuri ni amik termasukla fail peribadi aku ngan suami.

habis sijil2 sekolah ngan blajar dulu dah hilang, surat nikah, surat beranak, pasport semua lesap.
cash pun habis..tabung aku pun dh ilang..sedih sbb dah nk penuh tabung tu...
silap aku gak sbb xsimpan kt bilik utama, aku smpan kt bilik 1 lg..

yg paling xtahan semua makann yg aku shopping hari sebelumnye sisengal tu sapu.
milo,gula,susu,sardin,maggi,biskut kering,teh,kopi,makanan ringan semua dia bedal.

pe punya pencuri daa....

tp alhamdulillah dia xmasuk bilik tido aku, klu x, xtau la pe jadi.syukur sangat2.
barang hilang leh ganti tp nyawa mana nk cari kan?klu boleh leh kat kedai runcit xpe gak.he3

tadi suami aku tanya aku trauma ke sbb kejadian tu, aku kata xlah..aku redha..
semua ni dugaan, mula2 je cam terkejut. call mak ngan abah kat kg nangis2..huhu.
mane taknye dah lama aku dok sini hampir 8 tahun penah kejadian cmni berlaku.

mudah2han ada rezki lain yg lebih besar tuk kami...
Allah maha mengetahuikan.

pencuri masuk dari bilik belakang yg aku jadikan stor.
mmg xde gril.skrg suami aku dah tutp abis tingkap ni ngan zing + plywood.

14 comments:

hajar said...

innalillah.... sabar ye kunang2.....

Anamarza Sue said...

muat pencuri tu masuk ya, yang dia curi segala fail peribadi tu nak buat apa ya? jgn disalah guna udah la kan

KuNanGKuNanG said...

hajar: tq hajar..peringatan pd kami supaya xlalai...

KuNanGKuNanG said...

Anamarza sue: dia amik semua yg ada dlm almari tu..pe yg dpt dicapai semua dia angkut.tu la risau gak tp kitorang dah wat report polis..

Amie said...

Pencuri ni memang betullah... sampai habis semua barang dapur pun diahangkut sekali! Kena hati-hatilah KK, tapi in shaa Allah ada rezeki lain Tuhan akan beri...

.*.WiE.*. said...

Innalillah.. sabar lah ye kunang-kunang. Moga si pencuri tu akan mendapat balasan yg setimpal dari Nya.

KuNanGKuNanG said...

Amie: mungkin ada yg lebih lg kami akan dapat dariNYA..amin..:)

KuNanGKuNanG said...

Wie: harap2 camtu la.dah ada suspect, tp bukti xde..

amn said...

Semoga Allah gantikan dengan yang lebih baik. sabar KK

KuNanGKuNanG said...

amn: mudah2han amn..tq..:)

Iffah Afeefah said...

eee pencuri ni

kejam nye la

Suhami Ahmad said...

ni mesti hendon ni...kalau dah susu minyak tepung sumo nak curi

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

huhuhu...sijil2 pon nak diangkut curi gak?? huhuhu

kena berhati2 juga lepas ni..walaupun dah buat report police..

xpe laa...barang hilang xpe.. kita boleh usaha lagi..

ada hikmah di sebalik kejadian yg menimpa...

QasehnyaRania said...

dugaan..yg g amik fail peribadi orang buat apa..geram tol la ngn perompak/pencuri/penyamun ni