Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

31 December 2011

selamat tahun baru 2012



Assalamualaikum semua..

pe aktiviti korang malam ni sempena sambut tahun baru?

mesti ramai yang nak gi tengok bunga api kan ?

taun ni aku sambut kat rumah je..semua family berkumpul kat rumah aku.

mak masak2 ckit pastu pas solat td baca yasin..

mesti semua org ada azm tuk taun baru kan?

pe azam aku ye?ntahla..aku pun xtau..huhu

kpd semua aku ucapkan selamat menyambut tahun baru 2012..

moga taun 2012 lbh baik dan lbh bermakna wat kite semua..:)


30 December 2011

sekolah


Assalamualaikum dan selamt malam semua..
lama dah xwat n3.
malam ni baru nak start menulis balik.

mesti skarang ni ramai yang sibuk wat persiapan tuk persekolahan anak2 kan?
mak ayah mesti sibuk beli pakaian sekolah..alat tulis..
semuanya mesti lengkap.
aku dulu time masuk sesi baru xde la semuanye baru..
yang masih blh pakai, aku pakai..
yang dah xblh pakai je beli baru..
zaman aku dulu xla senang cam skrg ni..

cikgu2 lak sibuk la wat persiapan tuk mengajar..
hari pertama sekolah lak sibuk dengan sesi bayaran yuran.

dulu time sek yg paling best mestila ari pertama sbb confirm xblaja punya.
cikgu2 semua sibuk.apalagi..main je la keje ank muridnye ni..he3

seingat aku masa sekolah rendah dulu aku bawa duit belanja cuma 20 sen atau 30 sen je.
air lak bawa bekal dari rumah.
skrg paling kurang pun rm 2 kan.
kalau 30 sen kuih pun xlepas..


22 December 2011

18 December 2011

apa kaitannye ye?


assalamualaikum dan selamat pg semua..
sejuk betul pagi ni..
tido malam td pun berselimut sampai pg.
bangun je subuh td terus dengar bunyi katak berdendang..
slalu orang kata kalau kalau katak berbunyi tu maknanye hari nak hujan,
katak tu panggil hujan.
betul ke ye? 
tp mmg kebiasaannye begitu kan?
pe kaitan katak tu berbunyi ngan hujan plak ye?
mungkinkah sbb lagu ni "katak oh katak knp kau pggil hujan, macamane aku xpanggil ular nak makan aku, ular nak makan aku.."

17 December 2011

nasi daun pisang

mula2 atas meja kitorang diletakkan daun pisang, nasi dan sayur kobis tumis.

pastu ltk timun ngan air yg kite nak.aku pilih cincau.

last skali ltk aym goreng ngan kuah kari.
ada gak ikan goreng tp xsempat snap gambar daa..
ready tuk di ngap.he3

ni 1st time aku makan nasi daun pisang.
dipanggil nasi daun pisang sbb disediakan xguna pinggan..guna daun pisang je
rase boleh tahan sedap.
lagi sdp kalau mkan guna tangan tp sbb aku makan masa lunch,
kene la makan pakai sudu..takut tangan berbau time masuk opis.he3
air kat sini pun bukan dalam gelas, tp dalam botol.
so diorg xyah buang masa tuk cuci pinggan dan gelas.


16 December 2011

raja buah...

sape xkenal raja buah?
durian.
durian mmg popular, xkira apa bangsa,semua pandai makan durian.
ada yang mahal, ada yg murah..
pilih je nak yg mane.
durian leh dimakan camtu je atau leh juga dibuat kuih..
aku suka makan camtu je.
4 5 biji pun aku boleh abiskan sorang2
bukan 4 5 ulas ye..4 5 biji..he3
tp bg yang tak tahan biasanya kalau makan byk2 boleh panas badan dibuatnye.
petua yang aku biasa wat pas makan durian, tuang sikit air kat dalam kulit durian tu, pastu minum air2.

rase nak beli semua je..

kene tengok isinye dlu sblm beli..

12 December 2011

air tangan mak

assalamualaikum dan selamat malam semua.

pe menu dinner malam ni?
malam ni aku makan goreng pisang je.
goreng sendiri pisang yg bawa dari kg pagi tadi.

dok kt kg best je, semua mak masak.
dah la sedap2.
pe lg anak dia asik melantak je la..he3
betul kan org kata air tangan ibu ni mmg sedap.
walaupun masak biasa2 je.
tp yg makannye mesti tambah 2 3 kali..
kalau masak sendiri apsal rasenye xsama ye?

ikan sebelah masak sos cili

ayam kicap

mee goreng, tuk breakfast.

semua kat atas tu mak aku yang masak...:)
aduh, terus rase lapa..camne ni..huhu

10 December 2011

sempurnakah kita??

assalamualaikum dan selamat malam semua..
malam ni ingatkan leh tengok gerhana bulan tp xde rezki la sbb kat kg ni hujan lebat...

mesti korang semua biasa dengar atau tengok org mengutuk orang lainkan?
mengeluarkan kata2 kesat seperti bodoh,menyamakan org dengan beruk..
dengan teknologi moden skrg hari2 kite leh tengok situasi ni.
contoh paling mudah adalah kat facebook.

bertudung litup atau brkopiah aji,
 gaya seperti pengetahuan agama penuh didada
 tp kata2 yang keluar dari mulut langsung xselari dengan imej diri.

walaupun mungkin pada pandangan mata org itu,org lain tidak sempurna tp dengan tindakannya mengeluarkan kenyataan2 yang megutuk org lain, meleceh2 org lain adakah dirinya akan diangkat darjatnye?
mungkin dia akan rase puas ati tp sebenarnye sempurnakah dia?
hanya Allah yg mengetahui....


08 December 2011

pari celup tepung dan tapai goreng


rasa lapar plak malam2 ni.
kalau dapat makan pari celup tepung cam kat atas tu kan sedap.
confirm 1 dulang tu aku abiskan.he3
sape pernah makan pari celup tepung ni?
aku 1st time makan, tu pun masa gi kat kuala terengganu.
kt tempat lain xpenah lak aku jumpa.
mmg sedap.pari ni fresh, manis sangat.
cicah ngan sos mmg terangkt..


yang ni pulak namanye tapai goreng..
ni pun aku suka sangat.
bukan tapai pulut tau tp tapai ubi.
tapai ubi disalut ngan bancuhan tepung pastu digoreng..
ala cam pisang goreng tu..

Spontaneous Thursday #9

HARI INI HARI KHAMIS

HARI INI HUJAN LEBAT

HARI INI AKU MAKAN KFC

YEAAA........:)

05 December 2011

menu malam ni, keropok ikan+rambutan



Assalamualaikum..selamat malam semua..
malam ni makan pe?
aku makan keropok ikan je..cicah ngan sos..
sedap...
pastu wat teh panas. lagi terangkat.
pas makan keropok aku rajinkan la diri ni buang  kulit rambutan yang bawa dari kg semalam.
rambutan ni makcik aku bawa dari pahang.
ada merah ngan kuning.
aku buang kulitnye supaya senang nak makan.
kalau x, xmakan la jawabnye...
simpan dalam peti bagi sejuk.
sedap makan buah rambutan ni sejuk2...


dapat 1 pinggan penuh


mesti ada yg terliur tgk rambutan ni..manis tau...

seatbelt punya citer



assalamualaikum semua..
aku pening pala jap mikirkan katner nak pasang seatbelt ni..
aku call beberapa service centre produa semua kata dah penuh.
call kat petaling jaya staff tu kata masih boleh wat temujanji tp kene tunggu register kat staf lagi sorang.
adoi kalau xdapat kat pj ni mane la aku nak pasang..
leh ke pasang kat kedai biasa?
kalau xpasang leh x?huhu
semua salah diri sendiri ni...uuuwwwaaaa...

04 December 2011

pelangi petang

assalamualaikum semua...
letih rasa, baru sampai dari kg ni...
otw balik tadi cuaca mendung je.
time tengah syok bawa kete tetiba nampak pelangi..
cantik sangat..
lama dah xtengok pelangi.
bukan senang nak nampak pelangi ni sbb pelangi cuma muncul pas ujan je..
sempat gak aku snap gambar pelangi tu.
bila ari makin gelap nak senja, pelangi pun hilang..
cam lagu sudirman kan pelangi petang "bagai pelangi petang kau kan pasti pergi jua..."



korang nampak x pelangi tu?kalau xnmpak pendek umur.hehehe
xjelas sangat...huhu

03 December 2011

ekspresi wajah kite..

assalamualaikum dan slmt pagi semua..

ada lg ke yang masih berjaga cam aku.

walaupun skrg dah kul 3 pg, aku xleh tdo lg...

camne la muka aku sekarang ni.

mesti selebet je.hehehe

ekspresi wajah kite akan berubah mengikut mood kita.

kalau mood baik mesti muka pun cun je..

kalau mood cam sesuatu je, mesti muka pun nampak serabut...

org nak dekat ngan kite pun takut.hehehe

\
OMG...

sob..sob..sob..sob

uuwwwaaaa.....

heh heh heh...

Hhmmmm...

hoooyaaa...
ni muka senyum sokmo cenggini..sampai mata pun xnampak dh.he3

macam2 ada kan..itulah uniknye manusia ciptaan Allah..

dari raut wajah, kite kadang2 dah tau pe yg jadi kat seseorang tu..

02 December 2011

mood hari ini..



assalamualaikum dan selamt petang semua..

apsal la hari ni aku rase macam xde mood je..

nak gelak, tp rase susah sangat.

nak senyum pun mulut ni berat je..

tp makan slera plak.hahaha

xkan la mood pun nak ikut cuaca..skrg mendung nak ujan, aku pun jadi xde mood..

leh plak cam tu ye?

rase bosan...

tolong.....

01 December 2011

lunch hari ni...

assalamualaikum..
selamat malam semua..

korang semua wat pe ye malam2 jumaat camni?
keje aku dok ngadap ntbook ni le..huhu

tuk dinner malam ni pe yg korang makan?
aku telan air kosong je la..nak masak malas..
lagipun tengahari tadi dah makan banyak..

jom tengok pe menu lunch aku tengahari tadi.


sedap betul benda ni.dalam ada udang.makan banyak2 pun xjemu..

air macho.bukan mocha tau.sape minum mesti jadi makin macho.he3..
mmg sedap giler air ni.

menu utama -gong boa chicken rice.
ayam dia sedap..

30 November 2011

hari ini hari lahir aku...


Assalamualikum semua...

hari ni bertambah usia aku...
terima kasih pada family ngan kawan2 yg wish besday aku rini..
mak ngn abah orng pertama yg wish..
time kasih pada opismate yg belanja makan dan belikan kek..
doakan aku ye semua...
aku harap aku terus tabah menjalani hidup ini..
moga Allah sentiasa bersama hambanya yang lemah ini..

28 November 2011

kemenangan berganda

assalamualaikum dan selamat malam semua..
rasa lama dh xwat n3.
bizi sesangat mengalahkan perdana menteri.huhu
semalam 26hb 11 aku ada game boling yg dianjurkan oleh Mahkamah Klang.
aku join ikut compny lama sbb diorg xcukup peserta, so aku pun join la.
kitorang cuma training skali je,itupun malam sebelum game.
tp yg bestnye team aku dapat naib johan...
dan yg membuatkan aku lg happy sesangat, aku dapat cabutan bertuah 1st prize tu..
dapatla radio...
leh la aku berdendang pasni.kihkihkih.
pe2 pun game smlm mmg best..
smua sporting...




16 November 2011

wordless wednesday #15


baju kurung vs jubah

assalamualaikum dan slmt tengahari semua...

korang semua dah luch ke?
aku lum lg..breakfast pun td kul 11.huhu

bagi korang yg bernama perempuan, selalunye pe yang korang suka pakai ye?
korang selesa berjubah ke berbaju kurung?
dengan badan aku yg chubby ni aku rase xsesuai je pakai jubah walaupun dalam ati ni meronta2 nak try pakai jubah..huahahaha
mungkin bagi yg berbadan slim tu ok la..
mesti terus padan.
aku lebih selesa pakai baju kurung je..selamat..;)

jubah dari mekah

baju kurung moden-firstlady

lg skali jubah dari mekah

pinjam google.suka jubah kaler ni...

ni kita baju kurung gak kan?
xtau la nak kata baju pe.huhu

14 November 2011

"CONTEST TEKA HARGA BURGER!!!"


jom ramai2 join contest ni.adiah lumayan tau.
sape nak join klik kat banner k.

aku rase harga buger ni rm 1.50 je...

aku nak tag 

waqheh
suhami ahmad
anamarza

12 November 2011

berkongsi bantal


ewah3x..sedap je kucing ni landing kat bantal tuan dia...
ni dah kes lebih2 ni...
mesti kucing ni berlagak diva ni.hahaha

11 November 2011

11.11.11- perjalanan hidup kita yang masih panjang


Assalamualaikum dan slmt tengahari semua.
hari ni 11.11.11, ramai yang teruja ngan tarikh ni kan?
aku pun xketinggalan gak, sengaja je letak kat tajuk n3 tu 11.11.11, padahal cam xde kene mengena je..he3

pagi2 lagi hari ni aku dah menitiskan air mata.
nak tau kenapa?
meh nak citer cikit.
esok jiran depan rumah aku kenduri kawin tp aku xleh gi.
so pg2 td, time nak gi keje aku pun singgah la rumah jiran aku tu, ziarah dan salam berisi(ada org panggil salam kukot).
borak2 jap aku kata la kat makcik ni " bestnye majlis nikah malam ni 11.11.11, sy je xsampai jodoh lg".
makcik tu pun kata kat aku, bykkan doa dan Allah maha mengetahui.
dia kata kahwin ni bukan senang dan tetiba dia tercerita kat aku, anak perempuan dia dua orng dah becerai.
aku btl2 terkejut sbb yg sorang tu kawan aku, sebaya ngan aku.
tetiba aku lak yg rase sedih terus kuar air mata, makcik tu pun sama, bergenang air matanye.
aku minta maaf sbb pg2 dah buat dia menangis.
sbb aku xsangka lak perkahwinan diorg jadi camni.
tp tu semua ketentuan Allah. mungkin mereka dah cuba sedaya upaya tuk menyelamatkan keadaan tp dah xmampu tuk mempertahankan mahligai yg dibina.

Allah jadikan sesuatu perkara tu berlaku pasti ada sebabnye.
yang belum kahwin, yang sedang bahgia mahupun yang sudah berpisah masing2 perlu bersyukur.
perlu terima segalanya dengan redha.
hidup kita perlu diteruskan.
masih banyak lagi perkara dihadapan kita yg perlu kita lalui.
semua org berhak bahagia.
kita yang cipta bahagia dan kita juga yang cipta kesedihan.
pilihan ditangan kita.

10 November 2011

Mimpi yang tak sudah..( cam tajuk lagu plak.hehehe)


Assalamualaikum dan selamat tengahari semua..
mesti ramai yang nak kuar lunch kan time ni.
aku rase rini nak tapaw mee goreng je lah.

beberapa hari ni aku tido asik mimpi je.
mimpi aku mesti berkaitan dengan air.

sekali tu aku mimpi aku ada kat tengah laut, cam kat ats rumah rakit.
tetiba aku jatuh dan hampir lemas tp kemudian aku leh naik ke atas semula selepas bersusah payah cuba tuk naik+mak aku yang tolong.

pastu aku ada mimpi lg aku berada kat kawasan lapang, time tu hujan. habis aku basah kuyup. lepas tu aku dapat tempat berteduh, tempat tu plak kecik dan sempit je, time ni abah aku yg tolong.
pastu tetibe je aku ada balik kt luar dok kt tengah2 hujan tu.

apsal aku mimpi camtu ek? dan dalam mimpi2 aku ni mesti mak abah aku ada dan suasananye mesti berlatar belakangkan alam, ada bukit, tanah yang lapang dan ada laut.

09 November 2011

Denting...

 
 
Denting yang berbunyi dari dinding kamarku
Sadarkan diriku dari lamunan panjang
'Kan kurasa malam kini semakin larut
Ku masih terjaga

Sayang, kau di mana
Aku ingin bersama
'Kan kuputus semua untuk tapiskan rindu
Mungkinkah kau di sana merasa yang sama
Seperti dinginku di malam ini

Rintik gerimis mengundang
Kekasih di malam ini
Kita menari dalam rindu yang indah
Sepi kurasa hatiku
Saat ini oh sayangku
Jika kau di sini
Aku tenang