Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

28 October 2011

sepi...

 
 
SEPI (YUNI SHARA)
 
sepi hati terjadi lagi
mungkin sampai mati aku sepi
biar senyum hadir di hariku
namun ini hanya ada di bibir
di bibir saja

aku ini yang bisa mengerti
walaupun yang lain mau mengerti
namun berat beban di hidupku
biarkan saja biar saja
hanya ku yang tahu

sejarah cinta dan hidupku
penuh duri dan banyak ranjau
butuh kesabaran yang penuh
untuk tetap kuberdiri
oh! ada saatnya kubicara
bila hatiku t'lah bulat
sepanjang ku bisa atasi semua
aku tetap diam

 

putu bambu

Assalamualaikum dan selamat petang semua..

sejuk petang2 ni, maklumla kat luar tu ujan, ni plak dok dalam aircond, leh beku dibuatnye..

korang suka makan putu bambu x?
dulu aku mmg xgemar langsung putu ni tp sejak aku jumpa putu yang rasenya mmg btl2 best, rase nak beli ari2 plak.(melampau tu ari2 nak makan..) huhu.

aku xpasti pe bahan2 tuk wat putu bambu ni, yang aku tau intinye guna gula merah dan dimasak dalam buluh yg comel2.
kat pasar malam rumah aku jual 1 bumgkus rm2.
dalamnye ada 5 ketul. ok la kan?

gambar xclear la..xnampak sgt intinye..



eh, mane 2 lg?aku dah ngap rupenye..heheheh


ni la rupenya masa tengah dimasak.

27 October 2011

Spontaneous Thursday #8

"BERDOA, BERDOA,BERDOA dan terus BERDOA"

teruslah berdoa tanpa rase jemu,mudah2han ape yang dihajatkan selama ini akan tercapai, walaupun kite xtau bila Allah akan makbulkan segala2nya..

aktiviti di hari deepavali

Asslamualaikum dan selamat tengahari semua..
semua dah lunch ke?
ari ni aku pose so dok je la dalam opis ni..
best betul dapat cuti smlm walaupun shari je.
semalam aku ngan adik2 aku gi jusco bukit tinggi, jenjalan+tengok wayang+shopping sikit.
pagi lagi dah kuar amik adik aku kt UITM pastu gi bus stand klang amik adik pompuan aku sbb dia naik bas dari UM.
sampai je jusco terus gi beli tiket. kitorang nak tengok citer REAL STEEL.
best giler citer ni.aku bagi 4 1/2 bintang..
mmg tempat duduk full. dapt la dok kat bawah..mendongak la cikit..
tp xpela asalkan dapat tengok.
sebelum tgk wayang wajibla isi perut yg kebulur ni, kitorang makan kat chicken rice shop.
kuar dari wayang, solat jap pastu mula la sesi meninjau2 pe yang patut di beli..(jgn sampai terbeli pe yg xpatut tau...;)  )
adik bongsu aku  bl t-shirt kat FOS.
adik pompuan aku lak bl jeans..
aku beli kasut keje..
udah2 le tu kan, kalau ikut kan ati mmg xcukup masa nak jenjalan lg tp dah petang nnti lewat lak budak2 ni nak masuk hostel.
anta adik pompuan aku kat bus stand semula pastu gi ss7 plak ngan adik bongsu aku.
dia sibuk nak makan.
soa aku bawa la gi Pak Li Kopitiam..
mase2 pu ujan renyai2..perut pun rase lapa balik..huhu
pas makan aku pun anta adik aku ke UITM dan aku pun balik la rumah..

popcorn wajib ada okey...

tunggu kerbu mangga xsampai lg..best giler kerabu mangga kt sini.

senyum simpul nampak..hehehe

hero cilik.

robot lawan robot, manusia bersorak...

termenung seketika..tunggu adik aku beli baju..

nasi lemak rendang ayam Pak Li adik aku order

katong laksa ni aku punya, makan xpandang kiri kanan dah.hehehe

kasut aku...yg murah aje..huhu

25 October 2011

22 October 2011

aiskrim+pisang=???


sedapnye la benda ni...tak puas makan...
makan sekali nak dua kali
makan dua kali nak 3 kali
makan 3 kali nak berkali2..hehehe

18 October 2011

camni ke cara nak jadi isteri solehah?


aku dapat gambar ni dari email yang member aku anta
tajuknya "pengorbanan sebenar isteri solehah".
kalau la seteruk ni cara nak jadi isteri solehah, alamatnye ramaila yang xsanggup.huhu
ni dah bukan pengorbanan namanye.
ntah2 bakal terkorban.he3
bahaya la situasi camni..
xpasal2 isteri tu jatuh.
bukan ke berat benda yg atas kepala2.
dah la letak camtu.menutup muka.
adoi...napela sampai jadi camni...

"1ST GIVEAWAY MR BAIZ ~ RM300 untuk di Menangi!!!"

Assalamualaiku semua..
lama dah aku xjoin GA.
rini gatal tangan nak join GA ni sbb adiah dia menarik.
sape nak join klik banner ats2 ye..

10 October 2011

sawah padi

assalamualaikum dan selamat tengahari semua

semalam masa kat kampung sempat la aku ngan adik aku ronda2 kat sawah padi.
sekarang kat tempat aku pokok padi tengah menghijau..
masih kecik2 lagi pokok padi tu.
dengan hasil tanam padi ni la abah ngan mak aku menyara kami sekaluarga.
dari aku ngan adik2 aku kecik sampaila kami dah besar panjang ni.
dulu2 susah tanam padi ni..cara manual
skrg dah ada pilihan, nak pakai mesin boleh, nak manual pun boleh.
time skrg ni memang sawah padi nampak hijau.
sedap mata memandang.
ada gak nampak kawanan burung bangau terbang.
memang best.







06 October 2011

pantun

Assalamualaikum dan selamat tengahari semua...

korang masih ingat x pantun?
dulu masa sekolah2 pun kite ada bljr cara berpantun dan banyak gak pantun2 biasa yang kite dengar.
meh aku bagi makna pantun kat korang ye.

"Pantun merupakan satu puisi Melayu sejati. Pantun terpendek terdiri daripada dua baris yang mempunyai ikatan berirama dan mempunyai sebutan yang sama dihujungnya. Baris-baris ini pula boleh dikumpulkan menjadi empat, enam ataupun lapan baris. Jarang terdapat pantun yang melebihi lapan baris dan pada kebiasaannya pantun terdiri daripada empat barisan"-(Wikipedia, ensiklopedia bebas)

biasanya kite guna pantun 4 kerat kn.
dari semalam aku dok sibuk reply email2 berbalas pantun ngan member2 opis aku,
xtau la sindrom pe yg mernyerang kitorang hingga jadi begini.he3
dah jadi cam penyakit berjangkit dah ni..huhu
meh aku tepek pantun2 member aku wat.

2..3..ultraman berlari
berlari menuju ke medan perang
2..3..boleh ku chari
mane nak same dikau seorang..

(ni asal dari 2 3 kucing berlari)
tanam pinang rapat2
biar puyuh bebas berlari
sy nak tunjukkan xdapat
suruh org lain je yg tolong cari..
(ni aku punya,2 baris ats tu btl,yg bawah2 aku reka.he3)



patah tumbuh hilang berganti
teguhkan iman kuatkan hati
tiada yg kekal d dunia ini
jika sudah suratan ilahi

(ni member aku reka sendiri kot)
mun tahaba kulaan gin kada
basurahan samuaannyak mengaku kada bisa
urang nang kada suah mandangar
kodok hitam gawi dimana?

(korang tau xni pantun pe? pantun bhs banjar okey..)


 


Buko poso lawuh’e gereh
Njegor sunge dicaplok boyo
Keluputanku sing akeh-akeh
Kito 0 - 0 lah yo

(ni plak pantun jowo)

01 October 2011

inilah keputusannya..

setelah berfikir sampai sakit2 kpla ni, maka inilah keputusan muktamat yang aku telah wat petang semalam...
kan n3 sblum ni aku tanya pendapat korang apa yg patut aku pakai tuk dinner campny aku, 
so stlh meneliti komen2 korang, banyak yg suruh aku try kebaya...
so aku pn amik kptusan tuk pakai kbya malam tadi...
hasilnya tidaklah mengecewakan...tp dimata aku la..
dari sudut pandangan2 pakar fesyen aku xtau la plak.he3
aku xmenang pun best dress..(brangan nak menang).hahahah
ramai tetamu yg hadir lbih kurang 500 org...
acara start kul 8, habis dalam kul 12.
balik je mata dah merah2..make up pun dah jadi pe ntah.
muka dah berminyak2..huhu
skali lagi ada lucky draw tp aku mmg xlucky..huahahaha


kebaya hitam bersulam bunga purple...

buah tangan tuk para tetamu...

ada isi coklat..sape nak angkat tangan.he3