Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

31 December 2011

selamat tahun baru 2012



Assalamualaikum semua..

pe aktiviti korang malam ni sempena sambut tahun baru?

mesti ramai yang nak gi tengok bunga api kan ?

taun ni aku sambut kat rumah je..semua family berkumpul kat rumah aku.

mak masak2 ckit pastu pas solat td baca yasin..

mesti semua org ada azm tuk taun baru kan?

pe azam aku ye?ntahla..aku pun xtau..huhu

kpd semua aku ucapkan selamat menyambut tahun baru 2012..

moga taun 2012 lbh baik dan lbh bermakna wat kite semua..:)


30 December 2011

sekolah


Assalamualaikum dan selamt malam semua..
lama dah xwat n3.
malam ni baru nak start menulis balik.

mesti skarang ni ramai yang sibuk wat persiapan tuk persekolahan anak2 kan?
mak ayah mesti sibuk beli pakaian sekolah..alat tulis..
semuanya mesti lengkap.
aku dulu time masuk sesi baru xde la semuanye baru..
yang masih blh pakai, aku pakai..
yang dah xblh pakai je beli baru..
zaman aku dulu xla senang cam skrg ni..

cikgu2 lak sibuk la wat persiapan tuk mengajar..
hari pertama sekolah lak sibuk dengan sesi bayaran yuran.

dulu time sek yg paling best mestila ari pertama sbb confirm xblaja punya.
cikgu2 semua sibuk.apalagi..main je la keje ank muridnye ni..he3

seingat aku masa sekolah rendah dulu aku bawa duit belanja cuma 20 sen atau 30 sen je.
air lak bawa bekal dari rumah.
skrg paling kurang pun rm 2 kan.
kalau 30 sen kuih pun xlepas..


22 December 2011

18 December 2011

apa kaitannye ye?


assalamualaikum dan selamat pg semua..
sejuk betul pagi ni..
tido malam td pun berselimut sampai pg.
bangun je subuh td terus dengar bunyi katak berdendang..
slalu orang kata kalau kalau katak berbunyi tu maknanye hari nak hujan,
katak tu panggil hujan.
betul ke ye? 
tp mmg kebiasaannye begitu kan?
pe kaitan katak tu berbunyi ngan hujan plak ye?
mungkinkah sbb lagu ni "katak oh katak knp kau pggil hujan, macamane aku xpanggil ular nak makan aku, ular nak makan aku.."

17 December 2011

nasi daun pisang

mula2 atas meja kitorang diletakkan daun pisang, nasi dan sayur kobis tumis.

pastu ltk timun ngan air yg kite nak.aku pilih cincau.

last skali ltk aym goreng ngan kuah kari.
ada gak ikan goreng tp xsempat snap gambar daa..
ready tuk di ngap.he3

ni 1st time aku makan nasi daun pisang.
dipanggil nasi daun pisang sbb disediakan xguna pinggan..guna daun pisang je
rase boleh tahan sedap.
lagi sdp kalau mkan guna tangan tp sbb aku makan masa lunch,
kene la makan pakai sudu..takut tangan berbau time masuk opis.he3
air kat sini pun bukan dalam gelas, tp dalam botol.
so diorg xyah buang masa tuk cuci pinggan dan gelas.


16 December 2011

raja buah...

sape xkenal raja buah?
durian.
durian mmg popular, xkira apa bangsa,semua pandai makan durian.
ada yang mahal, ada yg murah..
pilih je nak yg mane.
durian leh dimakan camtu je atau leh juga dibuat kuih..
aku suka makan camtu je.
4 5 biji pun aku boleh abiskan sorang2
bukan 4 5 ulas ye..4 5 biji..he3
tp bg yang tak tahan biasanya kalau makan byk2 boleh panas badan dibuatnye.
petua yang aku biasa wat pas makan durian, tuang sikit air kat dalam kulit durian tu, pastu minum air2.

rase nak beli semua je..

kene tengok isinye dlu sblm beli..

12 December 2011

air tangan mak

assalamualaikum dan selamat malam semua.

pe menu dinner malam ni?
malam ni aku makan goreng pisang je.
goreng sendiri pisang yg bawa dari kg pagi tadi.

dok kt kg best je, semua mak masak.
dah la sedap2.
pe lg anak dia asik melantak je la..he3
betul kan org kata air tangan ibu ni mmg sedap.
walaupun masak biasa2 je.
tp yg makannye mesti tambah 2 3 kali..
kalau masak sendiri apsal rasenye xsama ye?

ikan sebelah masak sos cili

ayam kicap

mee goreng, tuk breakfast.

semua kat atas tu mak aku yang masak...:)
aduh, terus rase lapa..camne ni..huhu

10 December 2011

sempurnakah kita??

assalamualaikum dan selamat malam semua..
malam ni ingatkan leh tengok gerhana bulan tp xde rezki la sbb kat kg ni hujan lebat...

mesti korang semua biasa dengar atau tengok org mengutuk orang lainkan?
mengeluarkan kata2 kesat seperti bodoh,menyamakan org dengan beruk..
dengan teknologi moden skrg hari2 kite leh tengok situasi ni.
contoh paling mudah adalah kat facebook.

bertudung litup atau brkopiah aji,
 gaya seperti pengetahuan agama penuh didada
 tp kata2 yang keluar dari mulut langsung xselari dengan imej diri.

walaupun mungkin pada pandangan mata org itu,org lain tidak sempurna tp dengan tindakannya mengeluarkan kenyataan2 yang megutuk org lain, meleceh2 org lain adakah dirinya akan diangkat darjatnye?
mungkin dia akan rase puas ati tp sebenarnye sempurnakah dia?
hanya Allah yg mengetahui....


08 December 2011

pari celup tepung dan tapai goreng


rasa lapar plak malam2 ni.
kalau dapat makan pari celup tepung cam kat atas tu kan sedap.
confirm 1 dulang tu aku abiskan.he3
sape pernah makan pari celup tepung ni?
aku 1st time makan, tu pun masa gi kat kuala terengganu.
kt tempat lain xpenah lak aku jumpa.
mmg sedap.pari ni fresh, manis sangat.
cicah ngan sos mmg terangkt..


yang ni pulak namanye tapai goreng..
ni pun aku suka sangat.
bukan tapai pulut tau tp tapai ubi.
tapai ubi disalut ngan bancuhan tepung pastu digoreng..
ala cam pisang goreng tu..

Spontaneous Thursday #9

HARI INI HARI KHAMIS

HARI INI HUJAN LEBAT

HARI INI AKU MAKAN KFC

YEAAA........:)

05 December 2011

menu malam ni, keropok ikan+rambutan



Assalamualaikum..selamat malam semua..
malam ni makan pe?
aku makan keropok ikan je..cicah ngan sos..
sedap...
pastu wat teh panas. lagi terangkat.
pas makan keropok aku rajinkan la diri ni buang  kulit rambutan yang bawa dari kg semalam.
rambutan ni makcik aku bawa dari pahang.
ada merah ngan kuning.
aku buang kulitnye supaya senang nak makan.
kalau x, xmakan la jawabnye...
simpan dalam peti bagi sejuk.
sedap makan buah rambutan ni sejuk2...


dapat 1 pinggan penuh


mesti ada yg terliur tgk rambutan ni..manis tau...

seatbelt punya citer



assalamualaikum semua..
aku pening pala jap mikirkan katner nak pasang seatbelt ni..
aku call beberapa service centre produa semua kata dah penuh.
call kat petaling jaya staff tu kata masih boleh wat temujanji tp kene tunggu register kat staf lagi sorang.
adoi kalau xdapat kat pj ni mane la aku nak pasang..
leh ke pasang kat kedai biasa?
kalau xpasang leh x?huhu
semua salah diri sendiri ni...uuuwwwaaaa...

04 December 2011

pelangi petang

assalamualaikum semua...
letih rasa, baru sampai dari kg ni...
otw balik tadi cuaca mendung je.
time tengah syok bawa kete tetiba nampak pelangi..
cantik sangat..
lama dah xtengok pelangi.
bukan senang nak nampak pelangi ni sbb pelangi cuma muncul pas ujan je..
sempat gak aku snap gambar pelangi tu.
bila ari makin gelap nak senja, pelangi pun hilang..
cam lagu sudirman kan pelangi petang "bagai pelangi petang kau kan pasti pergi jua..."



korang nampak x pelangi tu?kalau xnmpak pendek umur.hehehe
xjelas sangat...huhu

03 December 2011

ekspresi wajah kite..

assalamualaikum dan slmt pagi semua..

ada lg ke yang masih berjaga cam aku.

walaupun skrg dah kul 3 pg, aku xleh tdo lg...

camne la muka aku sekarang ni.

mesti selebet je.hehehe

ekspresi wajah kite akan berubah mengikut mood kita.

kalau mood baik mesti muka pun cun je..

kalau mood cam sesuatu je, mesti muka pun nampak serabut...

org nak dekat ngan kite pun takut.hehehe

\
OMG...

sob..sob..sob..sob

uuwwwaaaa.....

heh heh heh...

Hhmmmm...

hoooyaaa...
ni muka senyum sokmo cenggini..sampai mata pun xnampak dh.he3

macam2 ada kan..itulah uniknye manusia ciptaan Allah..

dari raut wajah, kite kadang2 dah tau pe yg jadi kat seseorang tu..

02 December 2011

mood hari ini..



assalamualaikum dan selamt petang semua..

apsal la hari ni aku rase macam xde mood je..

nak gelak, tp rase susah sangat.

nak senyum pun mulut ni berat je..

tp makan slera plak.hahaha

xkan la mood pun nak ikut cuaca..skrg mendung nak ujan, aku pun jadi xde mood..

leh plak cam tu ye?

rase bosan...

tolong.....

01 December 2011

lunch hari ni...

assalamualaikum..
selamat malam semua..

korang semua wat pe ye malam2 jumaat camni?
keje aku dok ngadap ntbook ni le..huhu

tuk dinner malam ni pe yg korang makan?
aku telan air kosong je la..nak masak malas..
lagipun tengahari tadi dah makan banyak..

jom tengok pe menu lunch aku tengahari tadi.


sedap betul benda ni.dalam ada udang.makan banyak2 pun xjemu..

air macho.bukan mocha tau.sape minum mesti jadi makin macho.he3..
mmg sedap giler air ni.

menu utama -gong boa chicken rice.
ayam dia sedap..