Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

20 May 2011

Nasi Kukus+Sirap Limau

nasi kukus memang sedap. nasi kukus ni slalunye kite boleh jumpa kat belah pantai timur.. setakat ni aku dah penah makan nasi kukus ni 3 kali. semuanya sedap2. terbaru ni makan dekat area bachok. lupe plak nama kampung tu kampung pe. kedainya biase je tapi nak tunggu sampai turn aku pun lama. punyala ramai orang tunggu giliran..tapi pelayan kedai tu buat keje memang cepat. cam lipas kudung..he3.kali ni aku pilih lauk ayam goreng berempah, ngan paru.pastu cam biasa la kuah dia akan campur..letak acar timun cikit ngan sambal belacan.pergh..xtoleh kiri kanan dah aku bedal nasi kukus ni.nak2 makan pakai tangan..baru la rase nikmatnye...he3.nasi kukus ni dihidangkan atas daun pisang..walaupn makan kat kedai, dia akan buat macam nak tapau tu..letak atas daun pisang lapik lagi ngan kertas kat bawah dia.pastu aku oder air sirap limau...aku telek2 dalam gelas tu xde plak limaunye, tp bila rase mmg dah masam..he3.bukan pe slalu kalau oder sirap limau mesti ada limaunye skali..ni dia dah buang limau tu siap2 rupanya...

nasi kukus tu diletak dalam bekas2 kecil camni..

sedapkn?yummyyummy..

paru yang menambah selera aku..

xnampak kan limaunye?

13 comments:

azian said...

kat jengka ade juai nasi kukus ni rm5...yg ade tu sampai rm6.50..padahal ayam, sambal belacan dgn kuah mcm kari tu je kan...

kat kuantan ade satu yg best jalan ke beserah....

KuNanGKuNanG said...

nnti kalau sy ada smpi kuantan leh la try...

AZANI said...

kunang kunang
kalau kat sini kat johor jaya kat simpang ros merah, dia bawa lori, nasi lemak mount austin,mmg penuh, pelanggannya ramai cina...mmg ramai gila..

KuNanGKuNanG said...

cnfirm mst sdp kan?sbb tu ramai pelanggan. sy kalau nak gi makan mesti pilih tempat yg ramai pelanggannye.

azian said...

hehe...
bila nak dtg kuantan tu agak2nya yekkk????

fairuspeng said...

kalau kat KL.. saya selalu makan kat pantai dalam.. mesti mintak nasi tambah... huhuh... kuat makan punya...

ni rasa petang ni nak makan nasi kukus ni...


dalam gambar tu... selain timun.. macam ada benda lain je lagi... klat KL ni.. timur segar saja yang diberi...

KuNanGKuNanG said...

azian: bln 6 ni ada nak gi jengka 11. kalu sempat leh trs gi kuantan..

KuNanGKuNanG said...

fairuspeng: siap tambah lg? wah cnfm sdp giler nasi kukus2...sy nak mintak tambah malu la plak..heh3

kak ina kl said...

suka makan nasi kukus tapi kalau ada ayam ajer tak best gak..mesti ada lauk pauk yang lain

KuNanGKuNanG said...

kak ina kl: biasenye ada mcm2 lauk..so kite leh pilih pe yg kiter nak..sedap3...he3

Waqheh said...

ayam goreng panas buat gua rasa mcm gua sedang berjalan tanpa selipar..

KuNanGKuNanG said...

Waqheh: berkaki ayam la2..he3 ;)

Sirap Limau said...

wah.. perfect combination nih... memang sedap weh... terliur..