Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

27 May 2011

lembu oh lembu

agaknye lembu tu mesti ketawakan aku camni kan?gilo punye lembu...

salam jumaat semua...sejuk hari ni. hujan dari subuh tadi. ni baru je reda...sedap tido malas nak bangun..huhu.. tengah dok syok bace blog2 yang ada tetibe je teringat sesuatu. kejadian ni berlaku masa saku budak2 lagi..xingat la umur berapa..mungkin dalam 4 atau 5 taun kot..time tu mak aku tengah tanam cili...banyak gak la pokok cili yang mak tanam..dok kg leh la berbudi pada tanah kan? kalau dok bandar nak nampak tanah pun susah..ada la sorang pak cik ni bawa lembu dia makan rumput...pastu dia biar je la lembu dia tu kat satu tempat yang memang banyak rumput. tp tetibe lembu tu gi kt pokok cili mak aku dan dia mkn pokok cili tu. aku punya la geram masa tu, aku dok marah lembu tu, (aku pun 1 kan, masa tu agaknye aku nampak lembu2 cam kucing kot.he3),tetiba lembu tu kejar aku, gila babas aku terus lari. ngan mak aku skali lintang pukang selamatkan diri. kliling rumah aku pusing sampi la aku naik tangga rumah pastu lembu tu ikut gak.melalak aku cam x ingat dunia..takut beb...mak kau, aku x tau nyorok katne. aku jerit sekuat hati, tetiba tuan punya lembu tu datang terus bantai lembu tu. tarik la lembu2. aku punya menggetetar dan takut xyah nak cakap la. menggigil2. menangis sampai sesak2 nafas.hehehe...

10 comments:

ainina rasidan said...

hahaha.. ini lawak haha.. :)

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: kalau ingat balik mmg lawak tp menakutkan la..he3

ainina rasidan said...

haha.. nina penah kena keja dgn anjing dgn monyet wee hehe

KuNanGKuNanG said...

he3..kene kejar je xpe, jgn sampai kene ggit anjing.xpasal2 kene samak.huhu

JHaZKiTaRo said...

salam kenal.. kalau sudi, jemput singgah my blog (Aku Sebutir Pasir) kalau berminat nak baca my travelling experiences ke 46 buah negara.. :)

KuNanGKuNanG said...

JHaZKiTaRo: slm kenal jg...

azian said...

hahahahhaha

kunang2...
camne leh imagine lembu tu kucing?????


hehehehhehe....lawak laa....

KuNanGKuNanG said...

azian: sampai skrg sy ingat lagi benda ni.klakar.kui3

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

hahaha...

agaknya sebab pedas kot tu yg dia kejar

KuNanGKuNanG said...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr: agaknye kot..tp xpatt la dia kejar kite sampai kat tangga rumah.huhu..