Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

21 October 2012

cuba try test

hari ni aku wat nasi ayam.

lama dah xwat,rini teringin lak.

slalunye tuk sosnye mak aku yg wt sbb aku xpandai.

tp rini aku wat sendiri...

resepi amik dari member aku.

tuk ayam plak pas rebus aku perap ngan kicap dan madu.

rasenye mmg lg best daipada biasa sbb slalu aku just perap ngan kicap je..


resepi sos cili nasi ayam

5 tangkai cili merah
3 ulas bawang putih
1 biji buah tomato (yg sedang2 je)
2 senduk air rebusan ayam
sedikit gula, garam dan serbuk perasa.

caranya blander semua bahan dan siap tuk dihidang...



13 comments:

inazamri said...

ramai dah cuba wat nasi ayam.akak je sampai skrg tak penah buat sediri.

KuNanGKuNanG said...

inazamri: sy pun jarang2 wat kak. pasni nak try wat nasi lemak lak sbb seumur hidup xpenah masak nasi lemak.he3

WuMing said...

Ayam tu hangit sikit-sikit.. tu yang sedap tuu.... terliur tengok....

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

wuuuuuuuu... terliur dah nie....

KuNanGKuNanG said...

WuMing: he3..mmg sdp sbb perap ngan masu.ada rase manis2 ckit..:)

KuNanGKuNanG said...

cikmoonadnan: he3..lunch nnt leh la moon cari nasi ayam..

Suhami Ahmad said...

menyelerakan!!!

KuNanGKuNanG said...

Suhami Ahmad: lain kali kalu wat sy anta rmh atok k.he3

Golden Rose said...

my mum dulu chef nasi ayam...masa tu mmg muak la tgk nasi ayam but now rindu plak

QasehnyaRania said...

nasi aym buat sendiri barubestkan
baru terasa kenikmatan aymnya..
satu lagi untuk sos cili style ciksu ler:

cili merah besar*
halia*
bawang putih *

*blender(guna air sikit je jgn byk sgt sebb nti nk masak dgn sup aym pula)

pastu masak ats api, letak sos cili, gula, kuah sup.

rasa sesedap mulut masing2..hihi

QasehnyaRania said...

SEDAPNYA..
CIKSU PON BARU JE BARU2 NI MASA RAYA HAJI

LAGI SATU UNTUK SOS TU CUBA TAMBAH HALIA.

BLEND SKLI NGN BWG PUTIH AND CILI MERAH TU.MASA MASAK TAMBAH SIKIT SOS CILI..

KuNanGKuNanG said...

QasehnyaRania: wah ada resepi baru tuk sos.tq ya. next tine leh try resepi ni..:)

KuNanGKuNanG said...

Golden Rose: bestnye camtu.leh order je kalau rase nak makan nasi ayam..lg2 air tangan mak..:)