Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

10 November 2011

Mimpi yang tak sudah..( cam tajuk lagu plak.hehehe)


Assalamualaikum dan selamat tengahari semua..
mesti ramai yang nak kuar lunch kan time ni.
aku rase rini nak tapaw mee goreng je lah.

beberapa hari ni aku tido asik mimpi je.
mimpi aku mesti berkaitan dengan air.

sekali tu aku mimpi aku ada kat tengah laut, cam kat ats rumah rakit.
tetiba aku jatuh dan hampir lemas tp kemudian aku leh naik ke atas semula selepas bersusah payah cuba tuk naik+mak aku yang tolong.

pastu aku ada mimpi lg aku berada kat kawasan lapang, time tu hujan. habis aku basah kuyup. lepas tu aku dapat tempat berteduh, tempat tu plak kecik dan sempit je, time ni abah aku yg tolong.
pastu tetibe je aku ada balik kt luar dok kt tengah2 hujan tu.

apsal aku mimpi camtu ek? dan dalam mimpi2 aku ni mesti mak abah aku ada dan suasananye mesti berlatar belakangkan alam, ada bukit, tanah yang lapang dan ada laut.

18 comments:

Lavender Lassie Roses said...

Anda di Tag di sini!

http://lassierose.blogspot.com/2011/11/korangaku-kene-tag-ler.html

azam said...

:) mainan tidur agaknya....

tak apalah mungkin ada hikmah supaya mengingatiNYA selalu

Kakzakie said...

Nampak sangat masih bergantung pada mak/ayah dalam hidup ini... Masih perlukan bantuan dari keduanya dalam mengharungi badai hidup yg mencabar.

Hehehe...macam pandai aje kakak buat firasat... sesaje tau...

KuNanGKuNanG said...

lavender lassie roses: alamak, eden terkono lae...hehe.pe2 pun tq ye sudi tag sy..:)

KuNanGKuNanG said...

azam: mungkin kot..lgpun skrg kan musim ujan, agknye tebawa2 dalam mimpi.he3

KuNanGKuNanG said...

Kakzakie:he3..leh jadi pentafsir mimpi akak ni..tp kan akak..sy ni jenis pandai bw diri tau, independent gitu..hahaha

Waqheh said...

gua ingatkan lagu ibnoriza mimpi yg tak sudah

KuNanGKuNanG said...

Waqheh: tertipu gak lu ngantajuk en3 ni ye..hehehe.

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

hmm biasa laa mainan tdo.. tp kekadang..de betolnyer.. moon kalo mimpi air.. mesti dpt rezeki yg x djangka.. hehe

WuMing said...

Kena cari pakar pentafsir mimpi niii...

KuNanGKuNanG said...

CikMoonAdnan: ye ke cik moon, kalau camtu best la..dapat rezki xdisangka2 alhamdulillah..

KuNanGKuNanG said...

WuMing: kene tanya yg pakar la kan..:)

NasZ said...

selalunya mainan tidur tu. saya pun ada gak mimpi tapi bila bangun tido, tak berapa ingat dah.

KuNanGKuNanG said...

NasZ: kadang2 kite letih sangat tu yg mimpi macam2 kan. tp biasenye sy ingat pe yg sy mimpi.

Suhami Ahmad said...

rasanya macam ada rezeki akan masuk....cuber buat research pasal tafsir mimpi ni kat intenet

NAZRUL AZAT said...

hmm, mimpi air ye, kan air tu salah satu sumber penghidupan, mimpi dapat rezeki la tu agaknye :-

KuNanGKuNanG said...

Suhami Ahmad: ye ke tok, alhamdulillah kalau camtu..leh blnje atok nnti..he3

KuNanGKuNanG said...

NAZRUL AZAT: a'ah ramai gak yg kata camtu..kalau dapt tambah rezki, alhamdullilah..:)