Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

10 October 2011

sawah padi

assalamualaikum dan selamat tengahari semua

semalam masa kat kampung sempat la aku ngan adik aku ronda2 kat sawah padi.
sekarang kat tempat aku pokok padi tengah menghijau..
masih kecik2 lagi pokok padi tu.
dengan hasil tanam padi ni la abah ngan mak aku menyara kami sekaluarga.
dari aku ngan adik2 aku kecik sampaila kami dah besar panjang ni.
dulu2 susah tanam padi ni..cara manual
skrg dah ada pilihan, nak pakai mesin boleh, nak manual pun boleh.
time skrg ni memang sawah padi nampak hijau.
sedap mata memandang.
ada gak nampak kawanan burung bangau terbang.
memang best.







27 comments:

ziahSu said...

wow!!!
tgk gmbr sawah padi teringat cite nur kasih..
my feveret drama:)
http://www.PakarPromosi.com/hop.php?ref=ally

azam said...

cantik...teringat kg

KuNanGKuNanG said...

ziahSu: skrg banyak citer wt kat area sawah padi..

KuNanGKuNanG said...

azam: mmg kg best..udara segar je..:)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

xpenah jejak kaki ke sawah padi..teringin sgt...pastu nk bergambar sbb view msti cntik... ^__^

Cheq Sue said...

gie...kat mana lokasi ni...teringin nak pi

Amie said...

teringat sawah padi di Tanjung karang, nampak tenang & damai.... tapi kalau dah panas...cepat-cepat berteduh bawah pokok pisang ....

ainina rasidan said...

suka gambar2 ini :) cantik :).. suka2 :)

KuNanGKuNanG said...

Cheq sue: ni kt kg sy sekinchan..jom le datang sekinchan...:)

KuNanGKuNanG said...

Amie: kalau tengahari mmg panas terik. best waktu pg sejuk je.

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: kg kiter...he3 :)

NasZ said...

wah..cantiknya.

MOHD NASER.com

ainina rasidan said...

hehehe.. kmpg kite hahaha

Afikah Aziz said...

bile tgk sawah padi ni ika teringat kenangan pahit masa kena kejar dek anjing huhu,sampai masuk dlm sawah padi,nsb bek anjing xmasuk sekali dlm tu,fuuuhh selamat hehe :p

KuNanGKuNanG said...

Afikah Aziz: akak dulu kene kejar lembu...huhu

nurfatiha blacky said...

wahhh. sukany suasanaa kg. hijau je :)

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

sekinchan tmpt membe gak tu..ca teringin nak ikut dia alek kampung~ view mmg cantik..(xpenah jejak sawah padi..siyes)

awak, saya tag awak..


http://cikduyung.blogspot.com/2011/10/contest-daniel-adie-sispa.html

KuNanGKuNanG said...

nurfatiha blacky: tenang je..blh reles tensen..he3

KuNanGKuNanG said...

Cik Duyung (CA): meh le dtg kg kite..kalau time menuai leh tangkap ikan lak.

tq ye tag sy.

azian said...

kunang2...
duk tertunggu entry nih...hehehhe...kl laa belakang umah ade swah bendang, boleh g cari ikan...hehehe

KuNanGKuNanG said...

azian: 2la time menuai leh la menggagau ikan..masuk sawah tangkap ikan pakai tangan je..tapi jgn slah tangkap plak.tkut tertangkap belut.he3

SoLy SoLicious said...

lawa sawah padi..dah alme xmen..huh

KuNanGKuNanG said...

SoLy SoLicious: sesekali main kat swah mesti cam budak kecik.he3

Suhami Ahmad said...

aiyoooo santeknya....atok suka suka suka sawah padi! =)

KuNanGKuNanG said...

Suhami Ahmad: mmg cantik giler...skrg menghijau je..xlama lagi padi dah nak masak jd menguning plak..he3

Eisha said...

oh org Sekinchan ke? kampung belah ayah sy kat sabak bernam

cantiknya pemandangan! SubhanaAllah

KuNanGKuNanG said...

Eisha: sekampung le kite..skinchan ngan sabak dekat je..:)