Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

12 February 2012

rindu seorang anak

assalamualaikum semua...selamat pg..

bestnye hari ni masih cuti lagi. leh rehat puas2..
bangun je subuh tadi tengok hp ada satu sms dari member aku.
dia tulis " aku rindu kat arwah abah aku". sms tu kul 1.23 am..aku pun dh xsedar sbb dah tdo.
so pg ni baru prasan ada msg. tetiba hati aku pun rasa sebak.
dia baru kehilangan ayahnye 2 hari lepas.
aku terus balas msg dia, aku ingatkan dia spy sabar dan sedekahkan al fatihah banyak2 pada arwah ayah dia..
insyaAllah amalan anak2 yg soleh akan sampai kpd ayahnye..
anak mane yg xsayangkan ayahnye kan, lagi2 ayah dia mmg seorg yg baik..
mesti dia rindu kenangan2 masa arwah ayah dia masih hidup.
sbb2 kita sbgai ank,time mak ngan ayah masih ada ni la kite kene gembirakan ati diorg..
kalau mereka dah xde, xdpt dah kite nak merase kasih sayang dari mereka.

24 comments:

azam said...

:) biasa tu.....

Setiap yang hidup akan mati....pertemuan dan perpisahan pasti berlaku

Ca Cik Duyung said...

ca xdpt bygkn kalo mak abah ca pergi dulu sblum ca.. :(

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

Btol tu... Sebab itulah kita perlu mghargai, membalas jasa, selagi mereka masih ada..supaya xmenyesal kemudian hari...

Suhami Ahmad said...

sedihnya...kito x tahu bilo kito alamai perkara tu kan

sara zainol said...

bila org yg kita syg telah pergi, sedekahkanlah doa utk mereka.. insyaallah, doa kita akan didgr oleh allah.. :)

KuNanGKuNanG said...

azam: 2la..semua org akan menghadapi situasi ni..

KuNanGKuNanG said...

ca cik duyung: xsanggup rasenye kalau mak ayah xde kat sisi kite...:(

KuNanGKuNanG said...

cikmoonadnan: sentiasalah wat yg terbaik tuk mak ayah kite..gembirakan ati diorg..tunjukkan kasih syg kite..:)

KuNanGKuNanG said...

suhami ahmad: ni la fitrah kehidupan..1 hari nnti pasti kite kehilangan org yg kite syg..

KuNanGKuNanG said...

sara zainol: btl tu, itulah yg sebaik2nye yg leh kita wat tuk mereka yg telah pergi..mudah2han pe yg kite wat sampai manfaatnye pada arwah..

shameel Iskandar said...

sebak pulak dada bila baca entry ni. Sebabnya ayah saya dah hampir dua bulan terlantar kat HUSM sbb masalah buah pinggang. Baru2 ni masuk ke ICU sbb paru-paru gagal berfungsi dgn baik,

Iffah Afeefah said...

sedihlaaa

KuNanGKuNanG said...

shameel iskandar: sbr ye,banyak2 berdoa tuk ayah awak..moga ayah awak cpt sembuh...

KuNanGKuNanG said...

iffah afeefah: perpisahan pasti akan terjadi...

semutsengal said...

takziah yaa.

petakbunga said...

jom joint 1st GA petakbunga

msredcheesecake said...

tu la kita kena appreciate parents kita selagi ada.... bukannya susah pun kan?

H.J said...

jadi anak soleh adalah balasan yang terbaik..

WuMing said...

Kehilangan orang yang paling penting dalam hidup.. memang mengyayatkan hati...

KuNanGKuNanG said...

petakbunga: tq sudi singgah sini :)

KuNanGKuNanG said...

msredcheesecake: btl tu..kene jalankan tanggungjwb kite sbgai anak..:)

KuNanGKuNanG said...

H.J: tenang rohnye di sana kalau anak2nye didunia ni jadi anak2 yg soleh dan solehah :)

KuNanGKuNanG said...

WuMing: mmg pasti kite akan terasa sgt kehilangan.tp kene la redha..:)

Munnafendy said...

ermmm :(

msti rindu sesangat dah tu...tak biasa lagi...