Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

11 August 2011

kuih raya tradisional dan moden

baru masuk 11 hari kite berpuasa aku dh sibuk wat n3 pasal kuih raya.
jangan marah ye semua..
biasa la kalau citer pasal bab raya ni biasanye yang penting baju raya ngan kuih raya kan?
macam2 kuih raya yang ada sekarang ni.
pilih je nak mana satu,janji ada duit..
tu bagi orang yang xberkesempatan tuk wat sendiri la..dan yang xberkebolehan membuat kuih raya cam aku ni..jawabnye kene beli je la..he3.
bagi yang rajin, confirm diorang akan wat sendiri.
kalau yang bekerja mesti siap amik cuti 2 3 ari tuk buat kuih raya.
kalau aku yang buat alamatnye leh baling kedinding la kuih tu.he3.
kalau dulu2 mungkin xbanyak jenis kuih raya ni.
sekarang macam2 ada.
dulu ada kuih bahulu..dodol..kuih loyang..putu..
sekarang jarang  dah aku tengok kuih2 tradisional ni.
yang popular sekarang almond london..(nape xwt almond m'sia ye?), cornflakes, tart,coklat chip..
macam2 lagi lah.
aku suka tart..korang plak camne?
kuih pe yang korang suka ye?


bahulu

kuih loyang/goyang

kuih putu

dodol

almond london

tart nenas

coklat chip


cornflakes


semperit


10 comments:

SoLy SoLicious said...

kte selalau buat almond london, semprit nan cornflakes je..heee

Waqheh said...

gua suka yg lama. yg baru rupa je canti tapi tak sedap..

KuNanGKuNanG said...

SoLy SoLicious: wah rajinnye.mesti sedap kan?

KuNanGKuNanG said...

Waqheh: xla semua xsedap..kene tau la sape yg buat..kalau home made biasanye sdp je..tp kalau sy yg buat mmg xsedap.hahaha

azam said...

hehehe....semua sedap....tapi yg lama payah nak jumpa dah.....lagipun mahal sikit

ainina rasidan said...

hoho.. fail buat biskut.. hehe.. slalu kek dipagi raya hehe

Suhami Ahmad said...

atok suka kuih semperit!!

KuNanGKuNanG said...

azam: 2la yg lama susah dah nak jumpa yg betul2 sedap skrg ni.

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan:sama la kiter..dah malas dah nak try wt biskut raya.mmg gagal.he3

KuNanGKuNanG said...

Suhami Ahmad: semperit sedap...:)