Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

28 June 2011

aiskrim malaysia..

dulu kecik2 time sekolah rendah suka beli aiskrim malaysia ni..aku panggil aiskrim sposen sbb time tu harga aiskrim buatan sendiri ni cuma 10 sen je...macam2 perisa dan warna ada. milo, sirap..asam boi..oren...sedapnye...dah berpeluh2 main kat padang, beli la aiskrim ni wat hilang dahaga..dah berapa tahun la aku x makan aiskrim ni..huhu..






sedapnye...aku suka milo ngan asam boi..:)
*gambar ehsan google.

20 comments:

hafizulhakim said...

sedapnya!

KuNanGKuNanG said...

hafizulhakim: yummy2..:)

Anamarza said...

huhu bukan setakat ais krim ni je segala jenis aiskrim dah lama tak mkn..

Alexandriana Alia said...

dulu masa skola rendah jiran depan rumah jual aiskrim ni. ampun setiap hari paling kurang 3 batang aiskrim malaysia paling best asam boi huhu. rindunya kat KL nih mana nak carik

KuNanGKuNanG said...

Anamarza:nape?xleh makan aiskrim ke?syg la benda sdp xleh makan..huhu

KuNanGKuNanG said...

Alexandrina Alia: habis 1 beli 1 lagi kan?xpuas2.he2..skrg payah dah nak cari aiskrim ni..nk wat malas.rase xsedap cam beli..he3

msredcheesecake said...

Cik kunang-kunang,
Best...paling suka asam boi...heheee

JIJI YU said...

aku suke bubur kacang

solomolo said...

dah lama tak makan aiskrem Malaysia ni...

Iffah Afeefah said...

sedap gila

suke sgt asmboi ngn tebu

PatinPasta said...

KuNanG,
Ha ah, ni la ais krim pertama saya makan and the best, kan? Nak makan ais krim ni pon ada teknik dia. Gigit kat bunjut tu lepas tu pulas sampai bunjut tu putus. Hehe!

KuNanGKuNanG said...

msredcheesecake: sama la kite..asam boi mmg sedap...:)

KuNanGKuNanG said...

JIJI YU: bubur kacang pun best. tp jarang la ada orang jual..dulu2 mak aku wat sendiri ada la.

KuNanGKuNanG said...

solomolo: maklumla skrg lyn aiskrim mahal je..he2.jarang nak jumpa dah aiskrim ni..

KuNanGKuNanG said...

Iffah Afeefah: prisa tebu? yg ni sy xpenah rase lg...

KuNanGKuNanG said...

PatinPasta: he3..btl2..pulas punya pulas sampai nak tercabut gigi.he3..kalau yang xde gigi camne ye?huhu..

Ummu Ukasyah said...

Ala.. teringat zaman kecik-kecik dulu selalu beli aiskrim ni.. 10 sen plastik kurus.. 20 sen plastik gemuk.. suka milo dan horlick.. kat rumah ada juga buat untuk makan sendiri..

KuNanGKuNanG said...

Ummu Ukasyah: kecik2 bantai aiskrim ni je la sbb harganye murahkan.lg pun mmg sdp aiskrim ni..

kiesya said...

dh lama xjumpe eskem ni,teringat masa kecik dulu,pegi rumah org utk beli...

senang2 lawatlah ye...

duniakiesya.blogspot.com

bersama kak Es said...

tapi sekarang dah 5 posen kann... nyampah laaa mahaiiii!!