Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

28 June 2011

kerja oh kerja.



korang rase ramai x orang yang masih menganggur, masih tercari-cari keje..dulu masa aku habis blaja terus je cari keje..xkisah la keje bodo2 pun..asal namanye keje..sampai aku kene tipu pun ada..gi interview kata jd kerani.last2 gi wat direct selling..penipu punya company..sehari je aku keje pas tu aku blah..padan muka company2..hahaha..sampai ke hari ni aku dah tukar keje sebanyak 5 kali..kadang2 xkene ngan jiwa kite pun xleh keje kan? tp try la dulu..aku penah gak try mengajar.jadi cikgu...he3..tp kejap je dalam stahun.aku xtahan la ngan perangai budak...aku ni yg xpenyabar.pastu dah habis sesi persekolahan pun ada banyak keje lg nak bawa balik rumah..penat2..last skali dalam bulan 4 taun 2007 aku gi interview kat compny aku keje sekarang ni, alhamdulillah pas sebulan aku dapat keje kat cini...memang best keje kat cini.enjoy sangat2..keje ok..bos ngan opismate semua ngam2 ngan aku..so xde problem la..alhamdulillah taun ni, taun ke4 aku disini, aku dinaikkan pangkat..rezki aku la taun ni...bagi yang masih cari keje, kene la usha lebih cikit..insyaAllah rezki ada..kite kene rajin la cari dan jangan terlalu memilih..apa yg ada cuba amik dulu, dalam masa yang sama cari la yang lebih baik.kadang2 aku tengok budak2 sekarang ni terlalu memilih..baru2 ni adik ipar aku citer KTM ada wat interview. mmg nak pakai ramai pekerja.tp yg datang sikit sangat2...slalu aku dengar sibuk kata xde peluang keje..tp bila ada peluang, xde plak yang amik peluang tu..sape yang nak cari keje meh jengah blog cikgu zubir ni. mane tau rezki korang kan...?


6 comments:

muhamad hanif said...

sama-sama..

Weh, carikan aku kerja sekali bole ?

KuNanGKuNanG said...

muhamad hanif: ko nk keje pe? leh aku tolong ushakan...

Anamarza said...

sempat keje kat 2 company je sebelum menceburkan diri dlm bidang suri rumah tangga ni hihi

KuNanGKuNanG said...

Anamarza: he3..suri rumah jdnye keje kat company sendiri la..merangkap PA bos(en.suami).he3

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bila lompat2 leh up gaji lebih...
tu yang penting sekali.

hehe..


;o)

KuNanGKuNanG said...

a.z.r.i.n.a.03.07: he3..bijak2..