Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

04 June 2011

malang tak berbau....

semalam adalah hari yang paling xbest bg aku...semuanya xkene..dari pagi lagi time kat opis dah aku takde mood nak wat keje. petang plak dalam perjalanan nak balik kampung, aku ditimpa kemalangan...mungkin la tak teruk mana pun, cuma cermin pintu belakang kete je yang habis pecah. time aku syok2 bawak kete, dah nak dekat sampai rumah dalam lebih kurang 10 minit je lagi nak sampai tetibe nyonya tua ni terus dok belok  motor dia nak melintas kekanan, xpandang blakang langsung.aku dah xsempat brek, elak tepi tp pn kene rempuh gak. moto dia rempuh sisi kete aku belah kiri. habis cermin kete aku, yang nyonya tu plak tergolek tengah jalan. nasib baik ada orang ramai yang bantu papah dia ke tepi jalan. korang bayangkan la kalau ada kereta lain laju je xprasan dia dok tengah2 jalan tu alamatnye.......aku pn terus berhenti tepi jalan. pastu terus gi kat tempt nyonya tu..dia xde pe cuma lebam cikit je kt kaki...aku time2 masih berdebar2,terkejut. pastu terus aku wat report....pg ni aku terus gi baiki cermin....time kasih pd yang bantu aku masa kejadian tu.

ciannye baby aku ni..huhu



baru start nk buka skru...


dapatla tukar cermin br...


ni la signbord workshop yg aku gi...

6 comments:

Nizam said...

Alhamdulillah tak ande ape2.Tapi tu la kan kadang2 kite beringat orang lain pulok buat tak care

KuNanGKuNanG said...

nizam: tu la pasal...tp syukurla kete je yg kene.

man yusoef said...

waa...berdebar gak klu berlaku depan mata...huhu

KuNanGKuNanG said...

man yusoef: 2la..masa tu jantung ni cam nak tercabut dah..huhu..

PatinPasta said...

La isk. Nasib baik la tak de patah riuk ke hapa, kan? Tu la, kadang kita dah drive abis berhemah tapi sebab dek orang lain la pulak. Apa kata kita dok kat rumah jek? :D

KuNanGKuNanG said...

PatinPasta: 2la..alhamdulillah sy xde pe2...dok rumah je?alamak, mati kutu la sy kalau xkuar mane2..he3