Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

14 June 2011

songkok atau kopiah?

sebelum ni buat n3 pasal tudung. sekarang nak citer pasal songkok dan kopiah plak. songkok sinonim ngan orang lelaki la kan? takkan pompuan pakai songkok/kopiah plak.he3..slalunye kaum lelaki ni aku perhatikan beli songkok/kopiah time nak raye. ye la sebabnye diorang leh pakai lama..songkok ngan kopiah ni xkan cepat rosak atau lusuh..selalunye yang mane jadi pilihan kaum adam ni ye?songkok atau kopiah?

mase kacik dulu adik bongsu aku suka pakai songkok camni.

songkok ala2 jawa..

ni plak songkok jenis tinggi

abah aku plak suka pakai kopiah putih camni..


kopiah putih camni selalunya orang panggil kopiah haji..

6 comments:

kak ina kl said...

suami akak sekarang ni dah jarang dah beli songkok. Guna kopiah lagi senang sebab boleh masuk dalam poket.

KuNanGKuNanG said...

kak ina kl: a'ah kan, sng nak dibawa kemane2..

Awie Omar said...

Terima kasih kunang2 sebab sudi follow dan komen dlm blog sy. Terima kasih. Sbg balsan sy follow balik blog saudari. Keep blogging

KuNanGKuNanG said...

Awie Omar: sama2..:)

Miss Ran said...

tak kisah

tp kalau kpiah nmpak alim skit tak

KuNanGKuNanG said...

Miss Ran: a'ah kn?kalau pakai kopiah, yg xgi haji lg pn kdg2 org panggil pak aji.he3