Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

29 June 2011

aiskrim goreng



semalam wat n3 pasal aiskrim malaysia, rini aiskrim goreng plak..sape yang xpenah makan aiskrim goreng cepat angkat tangan.he3...bukan aku nampak pun kn?orang kata senang je nak wat aiskrim goreng ni. tapi aku tengok resepi cam leceh je..kene simpan dalam peti dulu, pastu tggu lama cikit baru leh goreng..senang citer aku beli je la..hahaha..harga dia 1 biji 2 hengget...ada la besar kuih donut..dalam aiskrim perisa coklat.perisa lain pun ada..strawbery..vanila...jagung..tp aku ttp suka coklat..huhu...sedapnye....makan kene la lapik tisu..nanti meleleh plak...

44 comments:

Anamarza said...

pernah buat ais krim goreng sendiri, tapi tak berapa nak jadi , tgk gambar tu buat teringin nak mkn jgk

mOon jOhari said...

...pernah makan masa belajaQ kat kelantan dulu...sekali ja...pas2 dh x pernah mkn dh...

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ said...

ca x pnh mkn agi...pelik gak kn camane goreng eskem x cair..hihi..

ti nk try la...

KuNanGKuNanG said...

Anamarza: 2la sbb sy beli je.huhu..nk wat susah..

KuNanGKuNanG said...

mOon jOhari: jarang gak nak jumpa orng jual aiskrim goreng ni..

KuNanGKuNanG said...

CiK DuYuNG [Ca]: try la skali..sedap tau.

ibnubaba_04 said...

terliur giler tngok lagi2 bila puasa..hohoh

KuNanGKuNanG said...

ibnubaba_04: menguji iman btl kan?he3

muhamad hanif said...

serius pena dgr..tapiii..





tak pena makan ,, ahahhahaha

KuNanGKuNanG said...

muhamad hanif: boleh la try beli..xpun wat sendiri ikut resepi..skali makan mesti nak berkali2 lagi..he3

Amie said...

suka makan.... tapi tak reti nak buat....

KuNanGKuNanG said...

Amie: 2la, kalau pandai wat leh la kite mkn byk2 kan.he3

Rai said...

sedapnya ais krim goreng..penah makan sekali je..

KuNanGKuNanG said...

Rai: luar panas dalam sejuk je...:)

ainina rasidan said...

tak penah rasa pun ice cream goreng huhu

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: along start makan aiskrim goreng ni pn sbb mmg ada org jual kt area rumah along..

ainina rasidan said...

hoho, along pos ice cream ni dkt nina hehehe

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: sampi je kat nina nanti dah tggl lapisan luar je..aiskrim dah cair..he3

lilypelangi said...

tak pernah rasa and teringin la . huhu

Nour Akmal said...

pnh mkn..memang sedap..=)

PatinPasta said...

KuNanG,
Tema ais krim sekarang ye? Time panas-panas memang sedap benor makan ais krim.
Saya suka benor ais krim goreng ni, sokmo gi beli kat pasor malam.
* and betul, beli je senang dan cepat dimakan :D

belog amiyo said...

sedap nye. serius tak pernah try lagi eskrem goreng ni.

NuSaNa NoSa 91 said...

aiskrim goreng?? ni 1st time dgr sal aiskrim goreng ni.. hihii~ ^_^

TetikusMerah said...

dah selalu buat da... sedap... tapi tak pernah lak tengok orang jual kat mana2...

KuNanGKuNanG said...

lilypelangi: sedap sangat aiskrim goreng ni...:)

KuNanGKuNanG said...

Nour Akmal: makan 1 nak 2 kan?he3

KuNanGKuNanG said...

PatinPasta: ntahle asik tringat aiskrim je..n3 pun pasal aiskrim la.he3..kalau beli terus ngap je kn..he3

KuNanGKuNanG said...

belog amiyo: jarang nk jumpa org jual..tp mmg rasenye best sgt.

KuNanGKuNanG said...

NuSaNa No Sa 91: xpenah dengar sbb jarang nak jumpa aiskrim goreng ni kot..

KuNanGKuNanG said...

TetikusMerah: wah..bestnye pandai wat sendiri..leh la wat kat kami semua ye..leh makan byk2..:)

Cik Arda :D said...

awak dipilih sebagai pemenang GiveAway saya !!

WuMing said...

Baru-baru ini tengok satu rancangan Taiwan... Mee berais pun ada... Huh... macam-macam...

KuNanGKuNanG said...

Cik Arda :D: time kasih byk2..rezki ri jumaat..:)

KuNanGKuNanG said...

WuMing: Ha? mcm2 pun ada skrg kn?

Eisha said...

tak penah pun try aiskrim goreng ni..pasni nak cuba la

KuNanGKuNanG said...

Eisha: try la.mesti suka punya...

Cik SHiNJU said...

X pernah rasa lg..huhuh
Tinginnnnnn....

Afikah Aziz said...

ika xpnh mkn pun eskrim goreng ni..nama die pun xpnh dgr sob3x....

KuNanGKuNanG said...

Cik SHiNJU: kalau xjumpa org jual, leh gak try wat sendiri...:)

KuNanGKuNanG said...

Afikah Aziz: yeke xpenah dengar? mmg jarang orang jual aiskrim goreng ni..tp rasenye mmg best..

fairuspeng said...

pasar mlm hari rabu ni mesti cari ais krim goreng...huhu.. sedapnye... suka rasberry...

KuNanGKuNanG said...

fairuspeng: xleh jd ni..nk kene beli gak ni..he3

bersama kak Es said...

memang sedapkan.. kak es pun malas nak buat.. beli jek .

suka coklat jugak :)

KuNanGKuNanG said...

kak es: same la taste kiter...coklat mmg best!