Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

05 July 2011

marah,merajuk&komunikasi

kenapa kite perlu marah dan merajuk..memangla marah dan merajuk tu sifat manusia..sifat orang yang normal..tp kalau merajuk bukan pada tempatnye, kan tak kene tu..marah tuk menunjukkan amarah? merajuk untuk dipujuk? hidup kite perlu dihiasi dengan bunga bahagia...bukan disirami dengan api kemarahan...sabar itu penting..belajarlah untuk bersabar dan bertenang. belajarlah untuk membezakan samada sesuatu yang diperkatakan oleh seseorang itu adalah serius atau sekadar gurauan sahaja...sebab tu la kadang2 cara berkomunikasi tu penting..kite x tau camne penerimaan orang atas percakapan kite..tup2 ada yang terasa..terus merajuk..aku hanya insan yang serba kekurangan.kadang2 xpeka jg ngan orang sekeliling..selagi aku leh jaga ati org, aku jaga. tp andai aku dah xmampu..aku minta maaf...

16 comments:

Cheq Sue said...

salam cik kunang-kunang....
marah dan merajuk? memang perlu ada
***tapi sekarang berjauh hati

KuNanGKuNanG said...

Cheq Sue: wslm..napenye berjauh ati...?jangan la mrajuk2..cube kenangkan saat2 indah..:)

Rai said...

orang kata "it is not what you said, but the way you said it" kata2 boleh jadi lebih tajam dari pedang.. :D

KuNanGKuNanG said...

Rai: btl2...kite ckap lain, org tafsir lain..huhu

ainina rasidan said...

lain orang lain penerimaannya, kita tak mampu nak selesakan semua orang , buat sekadar termampu :) suka entry ini like,like,like haha

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: 2la..stiap org xsamakan? baca n3 nina pasal amarah tu yg dpt ckit idea nk wat n3 ni disamping cikit pengalaman ada org mrajuk smlm.hahaha..

ainina rasidan said...

yup2.. lain orang lain caranya.. :) haaa.. putra merajuk lah tu..bg makan dkt die lambat lah tu :)..

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: putra mmg kuat makan.nampak je alog jalan2 dekat akuarium dia2, mula la gedik2 nk org bg mknn.he3

PUAN SUE (asam.garam.gula) said...

kn byk bersabar ok..kuatkan smgt tau

ainina rasidan said...

heheh.. wahh.. mcm tu kejap jelah putra membesar dengan jayanya :) :)

KuNanGKuNanG said...

PUAN SUE: insyaAllah..time kasih...:)

KuNanGKuNanG said...

ainina rasidan: hahaha..pastu leh jual ngan harga berjota2..kayo den..huhu

ainina rasidan said...

haha :) kite share half2 lah yea haha :)

msredcheesecake said...

Nak marah marah la...tapi jgn sampai buat sesuatu yg akan kita regret later....

KuNanGKuNanG said...

msredcheescake: btl2..marah pun kene berpada2 kan?

PatinPasta said...

KuNanG,
Susah nak pilih tempat untuk marah dan merajuk ni sebenornye sebab di luar kawalan. Hehe! Tapi kalo dikawal level marah dan merajuk tu supaya tak de la meleret sampai berkurun lamanye, ha kira molek benar la kan? :)